Конструкция

Конструкцията на сградите е решена като монолитна, безгредова. Cъстои от следните основни елементи: хоризонтални елементи: плочи и греди, вертикални елементи: колони и противоземетръсни шайби.

Покрив

Сградите са проектирани с неизползваем плосък покрив, който ще бъде изпълнен по следния начин: стоманобетонна плоча, пароизолация от полимер-битумна мембрана, топлоизолация от екструдиран понополистерен (XPS) - 20см, полиетиленово фолио, армирана замазка за наклон, два пласта хидроизолация от арро-битумна мембрана.

Фасади

Дизайна на фасадите е с изразителна визия, без излишни детайли и декорации, изграден от три самостоятелни обема, в които се помещават отделните функционални звена. Възприемането на обемите като различни по предназначение части на едно цяло е усилено чрез използваните материали за оформяне на фасадите. За медицинския център е предвидена вентилируема обшивка с плоскости от ламинирани плочи (hpl), докато за жилищната и хотелската част е предпочетена силиконова фасадна мазилка, в комбинация отново с ламинирани плочи (hpl). Парапетите на балконите са пана от триплекс в бял матов цвят.

Стени

Външни стени – тухла „Wienerberger-Porotherm” 25 см., цялостна система за топлоизолация, включваща експандиран пенополистирол EPS и силиконова мазилка на “Baumit”. Вътрешни стени - тухла „Wienerberger-Porotherm” 12 см., гипсова мазилка и шпакловка;